Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2009 23:20 - Питам и отговор искам!
Автор: emata Категория: Политика   
Прочетен: 1021 Коментари: 1 Гласове:
0



              Да, да - искам да се намери някой да ми отговори!
             Когато един хирург сбърка, от грешката му може и пациент да си отиде, нали? Когато погрешно обвинят някого и даже го тикнат в затвора, едва ли "попада на хора и става човек"... По-скоро се разбива животът му, нали? Когато шофьор или пилот направи фатална грешка и убие човек ,обикновено го съдят.
              Сега се прехвърляме в Парламента - при любимите ни депутати. Досещате ли се защо? Защото само преди два месеца те гласуваха /най-напред в комисии, след това на първо, та и на второ четене/ един много важен закон -  за конфликта на интереси.  Питате защо е важен? Ами защото при нас и интересите, и давалерите са толкова много, че се налага някаква си там регулация...А помните ли, че когато преди време се заговори за случая с "батко и братко" самият Станишев дълго се чуди що е това конфликт на интереси, даже доколкото помня, категорично отрече да има там такива ми ти конфликти... Да оставим и това, но въпросният закон е необходим и по една друга причина - просто защото така е прието да се живее в Европа - по-ясно, по-чисто, по-прозрачно! Не казвам "най-"! Знаем, че и там има мошеници и те вършат далавери, но си имат и такъв един закон! И въпреки че, ние пак по бай ганьовски търсим от Европата килипиреца, се налага някакси  да спазваме написаните правила и норми... /които ние, уви, защо ли все забравяме?/
               Та, гласуваха значи нашите депутати този закон за конфликта на интереси и а-ха да се похвалим пред ЕС, че нещо сме направили като хората и в срок... Не! Оказа се, че законът бил лош, ама страшно лош. И като започна едно депутатско каране - да го спират ли? Да го ремонтират ли? Да действа ли, да бездейства ли!? Междувременно телевизионните  камери запечатаха освен кавгите и едни чудни откровения...Чак да не повярваш на ушите си: този депутат не го бил чел, другият бил пропуснал момента "да вникне в идеята на закона"... А ма чакайте бе, господа, нали затова сте там ДА ТВОРИТЕ ЗАКОНИ? Какво сте натворили е вече ясно - законът започва основно да се ремонтира, а Европа пак ще ни дърпа ушите. И това не е най-страшното. По-важното е, че според  последните парламентарни решения май ще се явим пред избирателните урни без изобщо да ни е ясно - кой е чист и кой е затънал в най-разнообразни конфликтни ситуации. То май това целяха всичките тези, дето си признаха, че са гласували за закона без да са го чели, дори!  Изобщо не отварям приказка за изгубените "депутато -часове"   /моля, претендирам за авторството на думата/!
                   И това нито е първият, нито ще е последният случай, в който се гласува очевадно лош закон. После се губи двойно време, за да се пооправи. Така се получи и с решението - цигари да да могат да продават  само търговци, които са регистраните по ДДС . Пощуриха хората - сега пък тази глупава мярка се отлагала?!  
                  Ето затова  питам и отговор искам: Това депутатски грешки ли са? Ами нали всяка грешка се наказва? И как ще ви накажат вас, господа представители на народа? За това, че не си отваряте очите, или защото сте некомпетентни, или защото сте имали по-важна работа от гледането на законите? И докога така безнаказано вие ще бъркате, а ние ще се мъчим да изпълняваме законите ви? Или като не ви вярваме, да не ги и изпълняваме? Май дотам ще ни докарате! Зная, че е безкрайно наивно  и все пак искам отговор! Дължите го на цялата нация, не само на мен!



Тагове:   отговор,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - отговорът
02.02.2009 21:16
Който е избрал депутатите , той да ги съди ... Ама как ? Като иде да гласува и то с ъкъла си... Давай Ем4о !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emata
Категория: Политика
Прочетен: 19356
Постинги: 3
Коментари: 21
Гласове: 25
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031